Voor de R&D afdeling van Inalfa Roof Systems te Venray hebben we een noise room oftewel testruimte voor geluidstechnische metingen gebouwd.

Een lege hoek in de hal had precies de juiste afmetingen voor deze ruimte en daar is optimaal van gebruik gemaakt. Op basis van silenciobox concept (klantspecifieke panelen gefabriceerd met een speciaal profiel met daarin een haak-oog verbinding) is een ruimte van 4 bij 8 meter vrij vloeroppervlak gecreëerd.

Image descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage description

De betonvloer van de opstelplaats is doorgezaagd. Op deze vloer is een trillingsmat geplaatst waarop de cabine met 120 mm dikke panelen is opgebouwd. Nadien is een houten vloer gelegd met daarop een topvloer van kunststof tegels.

In de cabine is een loopdeur en een dubbele toegangsdeur opgenomen. Tevens is fluisterstille regelbare ventilatie geplaatst. Ten slotte zijn de verlichting en elektra aangebracht.

Voor de cabine is een voorzetwand geplaatst met daarin opgenomen een vouwdeur. In het dak van de cabine zijn 4 ophanghaken voorzien voor 150 kg per stuk zodat te meten objecten trillingsvrij kunnen worden opgehangen. Het eindresultaat is een mooie testruimte geworden met als belangrijkste eigenschap een demping van maar liefst 50 dBA!

En de reactie van de gebruiker...

De ruimte is full time in gebruik, o.a. met voertuig testen. Dan merk je echt een heel groot verschil met voorgaande metingen…

Met vriendelijke groet,

Caspar Boerlage
Test Engineer